ЕДИН БЛОГ НА ХОЛГЕР
ПРОТИВ ПОТЪПКВАНЕТО НА СВОБОДНОТО СЛОВО, ДВОЙНИТЕ АРШИНИ И ЛИЦЕМЕРИЕТО

вторник, 18 ноември 2014 г.

Кочина ли е Тенискафе и защо се правим на прасета?


Заповядайте в новия ми блог!
Мина доста време откакто осъзнах безплодността на усилията си да пробия стената с глава. Конфликтът ми с Тенискафе трая около 2 години и има много свидетели на тези събития, които все още помнят неравностойността на тази моя битка, в която излязох с голи ръце срещу шайка полуграмотни Модератори, въоръжени до зъби с всякакви медийни оръжия, най-силното от което бе властта им да трият акаунта ми когато и колкото пъти си пожелаят. Опитите ми да изложа мнението си по честен и открит начин срещнаха отпора на Модераторите, решили да ми отмъщават нечестно и подмолно - тоест, да затриват писаното от мен когато си поискат и без обяснения. При това нападките на моите врагове във форума, често изпълнени с долнопробни обиди, улични изрази, откровена омраза и заплахи за унищожение, спокойно продължаваха да се мъдрят на лично място в коментарите. Всеки от вас, който някога е писал в този форум и по някакъв повод е казал нещо против Федерер, отлично знае за какво говоря. Той знае, че фанатизираните и лошо възпитани фенове на швейцарската Примадона няма да го оставят на мира с безобразната си и патологична агресивност, а в крайна сметка модераторите ще вземат мерки там, където контрааргументите им са безсилни. И това насилие над свободното слово и свободното мнение ще бъде посрещнато с радостен вой от федерастите, които в крайна сметка определят облика и общата насока на сайта. Според тази насока всяко мнение, насочено по някакъв начин срещу Федерер, граничи с малоумие, издава некомпетентност, представлява обида и в крайна сметка трябва да се осмее и най-добре - унищожи. В онези времена беше достатъчно някой агресивен федераст, засегнат от мнението ти, да надигне възмутен вой до небето, да те напсува и прокълне с най-долни думи, а после да се обърне към Модераторите с призив да въдворят ред срещу "осирането на темите". Предполагам, че ви е до болка ясно кой употребява израза в кавички и каква е обичайната реакция на господа Модераторите срещу "осирането".
Последната година от пребиваването ми в Кафето представляваше откровена война с подлостта на Модераторите, които стреляха в гръб без предупреждение и които чрез мене извършваха публична и показна екзекуция на всички, които по някаква причина не харесваха Федерер. Псевдонимът "Холгер" стана символ на антифедереризъм, което в крайна сметка ме радва. Считам Федерер за Глобалното Зло в тениса, въплъщение на Тоталния и безчувствен Егоизъм, идол на Сляпото и Безмозъчно Преклонение, съчинен и измислен Продукт на Медийното Промиване на мозъци, Фетиш за бездарниците по цял свят, които търсят да се идентифицират със силните на деня. Дали това мое (и не само мое) мнение е правилно или не, не е от основно значение. Важното е да можем да го излагаме свободно в медии, които са се обявили за свободни. Но не можем. Защото по някаква причина това мнение минава за опасно. И се унищожава с ожесточение. Аз не разбирам това ожесточение, затова напуснах форума изморен и обезверен в крайна сметка. Но не съм спрял да се интересувам от него, защото нещо в този форум е много типично за съвременна България, много сбъркано, много фалшиво.
Променило ли се е нещо във Тенискафе откакто не пиша в него, в последната година? Съмнявам се. Вързаха Кафето към Discus, а статиите им са малко по-малко некадърно написани и с доста по-малко граматични грешки. Но има ли завой в общия дух? Естествено, че не. Тенискафе (известно жаргонно още и като Федереркафе) е форум, основан от федерасти и предназначен за федерасти. Форумът има и ще има откровена антинадалистка насоченост, защото в главата на всеки истински федераст Надал е символа на абсолютното Зло. Затова никой не се учудва като гледа юзър с ник I hate Rafael Nadal да се подвизава свободно в сайта и никой даже не го пипа с пръст. Представете си как преди година аз се подвизавам с ник I hate Roger Federer, че и не ми пипат постовете на всичкото отгоре. Това поражда весел смях. И все пак, докато юзърът I hate Rafael Nadal e просто обикновен простак, много по-голям интерес представлява личността на Saretta и даже не толкова личността му, колкото фактът, че Модераторите на Кафето оставиха този екземпляр да се вихри вече втора година с патологичната си омраза към Рафа, с постоянните си провокации и невъобразимото си нахалство. Този индивид се появи точно в момента на моето изчезване от форума и цялата 2013 забавляваше аудиторията с пръскането на безсилни слюнки и абсолютно смехотворните си и несбъдваеми прогнози. На тези обаче, които му опонираха, им се случиха случки, подобни на моята, което говори ясно за мръсната политика на Федереркафе. В момента юнакът Сарета е уважаван член на федерастката задруга и има ореола на антиНадал герой, заради което е уважаван и цитиран. Сарета улучи здравословната вакса, прикрит зад маската на върл фен на Григор Димитров. Няма да ви занимавам повече с този индивид, защото всички отлично го познавате. Но също така знаете, че керванът си върви по старому и Федереркафе насажда двойни аршини и лицемерие в огромни дози.
Само че - стига толкова! В крайна сметка съществуват начини да изказваме мнението си, без някакви полуграмотни фанатици да ни трият с омраза. Блогът е такъв начин. В него можем да споделяме мнения, да дискутираме и да спорим. За каквото искаме и по начина, по който го искаме. Не се нуждаем от фалшивата форумна среда на Кафето. Тенискафе е кочина и не е неоходимо да се правим на прасета.
Призовавам ви!  

1 коментар:

  1. Youtube - YouTube - CUTTL.cc
    youtube.tv: Youtube.tv: Youtube.tv is one of the leading global online entertainment providers in the world. It provides mp3 juice the opportunity to engage

    ОтговорИзтриване